Världens bästa katt

 
 
 
 

Läger i Kalmar

Jag och Jaga åkte ner lördags morse och kom fram lagom till frullen kl 8.
Jaga är inne i en väldigt.. hetsig period haha, så jag ville inte lägga spår pga att hon skulle vara alldeles för het efter att ha legat stilla i bilen i 6 timmar och sen gå ut och ba "var lugn nu".
Jag hade också sagt till mig själv att vi är med på den gemensamma lydnaden men lägger inte plats pga att det definitivt skulle kommit ljud.
 
Jag höll planen och det är jag glad för.
Pluspoäng till mig.
Vi var med på den gemensamma lydnaden och jag kan väl sammanfatta den med att hon ljudade och gjorde sitt hetsljud ganska så mycket men jag struntade i det så länge det inte gick överstyr utan mer var "pysljud".
Vi tränade både fjärrens teknik och ett halvdant fotgående som jag inte pillade så mycket i.
Hon kunde inte riktigt släppa Jonas så i halter osv så rök kontakten och hon sökte istället efter Jonas.
Men det kändes som ett ganska okej "problem" som jag släppte igenom.
 
Sen var det dags för skyddet, vi körde 3 gånger på lördagen och tre ggr på söndagen.
Vi fokuserade på transporten, angrepp och bevakning.
Jag fick order om att släppa kontrollen och lydnaden och låta henne vara lite galen vilket är svinsvårt för mig, för då är jag rädd att hon kommer gå ur hand, hon kommer ljuda och jag kommer inte kunna styra henne alls.
 
Transporten: Det gick från klarhet till klarhet, mest för mig, för jag är ganska så osäker på momentet och hur jag ska "träna Jaga i det".
Det vi kom fram till är att jag ska lära in ett Här som är "fot utan kontakt" och jag ska vara jättenoga med positionen. Korrigeringen ska hellre vara att jag "drar bort henne" från figgen än en vanlig koppelkorrigering, för det tog bättre på henne. Figgen får gärna gå vänd mot oss också, och växla mellan att gå med ryggen mot oss.
Jonas fick visa med Jaga för att jag skulle få en bättre målbild samt för att jag skulle se hur och när han korrigerar och hur hon går.
Det gick skitbra och det bästa är att jag kan träna detta även med lydnadsfolk, typ Rebecca, för hon kan gå med en kampis istället för en arm.
 
Angreppen: Vi har ju haft ett problem i att Jaga inte ger 110% i sina angrepp, eller i hela skyddet, utan hon gör det hon ska men inte så mkt mer än så.
Vi har funderat på om det är pga min lydnad på henne och jag tror det berodde på det för sista passen på söndagen var sån himla skillnad och Jonas sa att hennes sista angrepp var dagens bästa angrepp!
Fredrik Larsson (hundfredriks kennel) var med och figgade och han jävlades lite med henne med ärmen tills hon började hoppa och skälla och då sprang han iväg och när jag skickade så lyfte han upp armen högt när hon bara var några meter framför, för att hon ska lära sig att driftväxla.
 
Bevakningen: Här fick vi hjälpa till med sele och lina och dra bak henne då hon är osäker på vart hon ska vara.
Jag måste lägga ner tid på detta hemma, det kan jag träna på helt själv.
Hon hade fina bevakningar i höstas men jag har som sagt inte tränat något på det sen dess.
 
I övrigt så gick allt bra.
Speciellt söndagen när Jaga var tröttare och jag var mer avslappnad.
Så fort jag var i rätt stämning och hade rätt känslor så var hon tyst.
 
Nästa läger är 2-3/5 och det börjar kännas som att jag vill köra på ordentligt med skyddet nu, då jag dels har Emma och Jonas men sen hörde min gamla skyddsgrupp av sig och sa att dom börjat köra nu igen och undrar om jag ville vara med.
Så det sa jag såklart Ja till, dom kommer köra en gång i veckan och börjar i april.
KUL sa Jaga!
 
Tyvärr blev det bara suddiga bilder så jag har inget kul att visa upp mer än världens bästa JET!
 
 
 

Och med det säger vi tack och hej.
 

amandalundwall

Herregud, det är typ bara hund här.

RSS 2.0