Midsommar och födelsedagsbarn!Grattis B'J kullen på treårsdagen!
På dessa tre år har hon hunnit föda barn, tävlat lydnad, fått mig att gråta, fått mig att skratta och gett alla i huset gråa hårstrån.

Ovh idag är det midsommar! Spenderas hemma hos familjen holte ikväll.
Trevlig midsommar till alla

Vi hade malleträff också!

Helena med Kool, jag med Jaga, Pernilla med Kriga, Alba med Ninya och Petra med Lo!
Så roligt att alla är så olika varandra haha!

Första pris!

Igår var vi iväg och tävlade i Karlskoga.
Äntligen. Har fått ställa in 4 tävlingar pga skada detta år så nu jävlar var det dags.
Men det var väl meningen kanske, eftersom vi bytt taktik på platsen och det numera börjar ge resultat så tävlingarna innan hade nog vart ljud och skit i ändå.
 
Hur som.
Vi skulle ha samling halv 11 så Jaga var uppvärmd och klar tills dess och vi hade redan dragit startnr 3.
Hon var lugn och fokuserad och tyst men det var strålande sol och ungefär 25grader så hon blev trött på och är hon för trött kommer ljud eller slarv in.
Så det var lite svårt att veta hur jag skulle värma upp.
Samlingen drog ut på tiden en timma och då fick vi reda på att tvåans plats körs först, sen ettans, sen tvåans lydnad och prisutdelning och sen börjar ettans lydnadsdel.
Snark kände jag för Jaga började bli trött och oengagerad av värmen, trots att hon vilade i bilen som ändå var sval.
 
Hur som helst så gick allt så himla bra!
Jag var väldigt nervös inför platsen för jag var rädd att pip skulle komma iom värmen och eftersom vi inte lagt henne i mitten av två hundar på ganska länge, men hon var så duktig!
Hon började med hakan i marken och låg så ganska länge. Sen lyfte hon upp huvudet och låg och flämta en stund. Sen la hon ner hakan i marken igen för att en stund efter lyfta upp huvudet, pipa till EN gång och la sig sen med höften på sidan, vilandes.
Hela tiden hade hon sina lugna ögon och sin avslappnade attityd, men när hon pep till en gång trodde jag att hon skulle fortsätta men det var allt.
Hon la ner huvudet precis innan vi gick tillbaka.
DUKTIGA TJEJ!
9.5 poäng, kommentar "gnäll"
 
Inför uppvärmningen på lydnadsdelen så körde jag ett hopp, en inkallning, ett ställande och sen bara följsamhet och sen fick hon vila vid ingången till planen pga värmen.
Hon kändes lite loj, hade inget tryck i sig och var varm.
 
Tandvisningen gick bra men inte helt bra. Hon ställde sig upp men det var allt. Inget hopp och flams som förut så det är jag glad för. 9 poäng
Linförigheten kändes sämre än vad den såg ut. Jag är ju van vid lite tryck i henne, lite gas och lite tramp men här höll hon positionen och gick, men inte så mkt mer än så. Dessutom tappade hon kontakten i högersvängarna, hon kollade helt enkelt på annat.
Så jag tycker domaren var lite för snäll med poängen, jag hade gett oss 1 poäng mindre.
9 poäng. Kommentar Fin kontakt, vid högersväng och sväng helt om sätter sig snett.
 
Läggandet - hon bara small ner, det är så snyggt! 10 poäng. kommentar Snyggt läggande!
Inkallningen hade inte världens fart men hon sprang ändå ordentligt hela vägen. 10 poäng.
Ställandet blev inget hoppstå så hon tog ett steg med frambenet i stannandet, tror det var för balansen efter att ha sett filmen. 9,5 poäng. Kommentar Ngt steg vid stå. 
Apporteringen. Haha gulliga Jaga. Hon taggade igång på tävlingsledaren så fort hon gick mot apporten och efter momentet var slut fick jag vara ganska hård med att det var FOT som gällde för annars hade hon susat till tävlingsledaren och kampat med apporten haha.
Men vi fick en tia på den, inga konstigheter där inte.
Samma med hoppet, också 10 poäng.
 
Helheten fick vi 10 på och det är jag också jättenöjd med! Kommentar Trevligt ekipage. Bra samarbete. Tack för uppvisningen, fortsätt så :)

Det skummaste var dock när vi klev in på planen (har retriverkoppel) och domaren vill att jag antingen ska byta koppel till ett som inte blir stryp eller försöka dra igenom "stoppet på kopplet" genom ringen så att det inte blir ett stryp.
Vad fan!? Jag FÅR ha stryp på tävling. Domaren ville inte att det skulle påverka Jaga så jag fick stå ett tag och försöka få igenom det där förbannade stoppet igenom den lilla ringjäveln.
Töntigaste jag hört. "har du ett annat koppel i fickan?" man ba "ja, jag har koner till rutan också och en påse bullar och en kaffethermos. Vad har du i dina fickor?"
 
Hur som.
Jag är så jävla nöjd.
Vi fick 191,5 poäng och vann hela klassen!
 
 
 

så himla jag..

 

amandalundwall

Herregud, det är typ bara hund här.

RSS 2.0