Att skrika i falsett när man äger en malle.

HERREGUD vilken kaos det är här hemma just nu.
Det kliar på hela mig och det känns som om en spindel är på min kropp.

När jag gick in i köket var jag SÅHÄR nära på att gå rakt in i en spindel som hängde och dinglade rakt framför mitt ansikte.
Jag som HATAR spindlar skrek rätt ut, ungefär som scooby doo, och Jaga kom som skjuten ur en kanon.
Hon ser spindeln direkt och ställer sig på bakbenen och når precis upp för att dutta till tråden med nosen, så nu hängde spindeln i en tråd från hennes nos.
Jag skrek igen och hon kastar sig mot mig, samtidigt som jag kastar mig bakåt och skriker "TAAAA DEEEEN!" varpå Jaga sladdar rakt fram till sin leksak!
Spindeln är spårlöst borta och Jaga, som är så duktig och alltid kommer tillbaka med leksaker, är på väg rakt emot mig. Jag skriker "NNNNNNNEEEEEEEEEJJJJJJJJ!!!!!!!" i ren panik och Jaga tvärstannar och spottar ut leksaken, varpå jag ser spindeln på golvet och skriker "TAAAA DEEEEN!" varpå Jaga vrålar och kastar sig på sin leksak igen.
Jag pekar på spindel, hon släpper leksaken och duttar nosen på spindeln innan hon kastar sig mot sin leksak. Spindeln ligger inte kvar på golvet och Jaga kommer ännu en gång i 190 km/h mot mig. Jag skriker ännu en gång "NNEEEEJJJJ!!!" och Jaga spottar ut leksaken. Jag springer in i vardagsrummet och Jaga tar leksaken igen och sätter fart efter mig. Jag skriker "NNNEEEJJJ!" och Jaga hoppar som en galen ko samtidigt som hon spottar ut leksaken IGEN.
Då ser jag den! Spindeln ligger på golvet bredvid leksaken!
Jag skriker "TAAAA DEEEN!" och Jaga kastar sig mot leksaken, får spindeln på nosen och hoppar rakt in i min mage och... GÖR EN NOSDUTT!!
Jag går upp i falsett och flaxar med armarna och hoppar som en kängru samtidigt som jag ryser av panik, och Jaga hoppar efter.


Spindeln är spårlöst borta. Det här blir en lååååång natt.

Om att känna sig manlig. Del 2

Jag lyssnar på Denna låt.
Mr P lyssnar på Denna låt. Och dansar i takt.

Om att känna sig manlig.

Jag och en vän till mig, vi kallar honom för P, pratar om låten Big Big World av Emilia. Länk finns till låten här.
Jag förklarar att jag ibland skäms när jag kommer på att jag nynnar på den låten och P säger

nemen hon var min barndoms mariah carey
när jag hade fått mitt hjärta krossat så drog jag på den..... nu i efterhand inser jag ironin
IM A BIG BIG GIRL!


lite roligt i efterhand

Jag hämtade Jaga på dagis och står och samtalar med en i personalen samtidigt som Jaga sitter bredvid mig.
In kommer en mamma och hennes son som är typ 12 år.
Han är framme vid Jaga på två röda, lutar sig över henne, spänner blicken i henne och sätter händerna i sidan samtidigt som han låter som en direktör "OCH VEM HAR VI HÄR DÅ!?". Och Jaga kastar sig upp och skäller ut honom efter noter, killen flyger bak och jag sätter Jaga ner igen och går sen därifrån, lite halvt skrattandes.
Jag skulle verkligen vilja ha det på videofilm för det var så tydligt med hela hans kroppsspråk hahahah!
Han sket verkligen ner sig. Men då kanske han fick lite mer vänner iof.

Jag kanske sumpade dejten

Ikväll ska jag och Thony på bio.
Jag tyckte vi kunde kalla det en dejt och Mr "gör inget utan egen vinning" gick med på det om jag bjöd på popcorn. Sagt och gjort, jag var nöjd.
Senare samma kväll skrev jag till honom "jag tänkte ta med en påse med potatis till bion imorgon, ska jag ta med en till dig också?", men jag fick inget svar.
Jag tror inte han fattade att det var ett skämt, så nu har jag säkert sumpat min dejt.

Det här med att tala..

Jag: Oj vad mycket ljus du har hemma. Brukar du tända ljus?
Peter: Asså jag brukar ha grabbarna hemma typ två gånger i veckan och.... (lång tystnad)... då brukar jag tända ljus? Det där lät jätte fel. Jag säger om den meningen.

Asså nu har ju inte bilden något med texten att göra, utan jag ville ha en bild till inlägget och fann denna rolig.
Såatteh, nu vet ni.


Hehee

Jag: När jag var liten ville jag vara Anna i Ronny och Ragge.
Thony: Snälla rara söta Anna. Säg kan du inte stanna, vi behöver dig, vill pöka dig, säg inte nej. :D
Jag: :O Asså jag visste nog inte vad de sjung...

Här är gissa vad jag äter-bilden som hamna...

img_4770 (MMS)

Här är gissa vad jag äter-bilden som hamnade hos peters pappa..

äntligen lite humor här i

Okej.
Jag som klagade på att det inte händer så mkt roliga saker att blogga om...
Min kusin Lina presenterade en jätte rolig lek för mig, "Gissa vad jag äter".
Den går ut på att du helt enkelt stoppar in din mat i din mun, tuggar en gång eller två, tar ett kort och mmsar iväg bilden och mottagaren ska då gissa vad du äter. Lite omoget men jätte roligt.

Igår träffade jag en vän till Adde som jag inte träffat på.. uppenbarligen två år, så vi snackade en sväng då vi skulle åt samma håll. Sen skrev vi vidare på facebook och hamnade då på ämnet mat.
Så det var så jävla givet att skicka en Gissa vad jag äter-bild till han idag.
Så jag plockade fram hans numer och slängde iväg en bild på min mun, öppen, med en halvtuggad sörja i, med frågan "Gissa vad jag äter!".
Inget svar. Inget svar alls.

Så jag konfronterade honom idag på facebook och frågade vad han trodde jag åt för mat.
Han blev ett frågetecken och sa att han inte fått mitt sms. Jag berättade vilket nr jag messat till och han svarade att han bytte nr för 2 år sen.

Amanda: HAHA stackars den som har det numret.
Peter: hahahah min pappa menar du ? HAHAHAH
Amanda: LÄGG AV! jag har tagit kort på min mat, söndertuggad i min mun HHAHAHA.
Peter: EWWWWWWWWWWWWW.
Amanda: HAHA "gissa vad jag äter" skrev jag.
Peter:Vad i HELVETE skulle jag vilja se det för? hahahahahhahahah
Amanda: Men det är ju en lek.
Peter: Kan tänka mig min pappas min!
Amanda: Jag har gjort så hela dagen till folk. Så har dom gissat och tagit kort ur sin mun när de tuggat. Är du allvarlig med din pappa?
Peter: Ja!
Amanda: HAHAHAHAHHA NEEEEEJ!
Peter: Fast han vet inte hur man använder telefonen riktigt, då han fått min gamla iphone, så jag tror faktiskt inte att det är är någon fara. Sen är den typ alltid avstängd.
Amanda: Puh. Men när han sätter på den så kommer min söndertuggade mat upp.
Peter: Ja! han kommer dra igång den imorgon, han ska till vårdcentralen då. HAHAHAHAHAH
Amanda: HAHAHAHAHAH! Undra om jag ska skriva "förlåt".

två bilder

från tävlingen i vingåker!

Härifrån

När man känner att man vill vara ifred en ...

img_4762 (MMS)

När man känner att man vill vara ifred en stund...

Tävlingen

Jag är nöjd med Jaga. Verkligen. Hon gick så himla fint och trevligt när hon var med mig och hennes bakdelskontroll var precis som jag ville ha den.

Hon kändes jätte, jätte, JÄTTE fin när jag värmde upp henne, och när det var två ekipage innan oss så var min tanke att bara stå stilla och klicka för varje kontakt.
Vilket vi gjorde, tills en hund bakom oss började leka väldigt vilt med en leksak som dels pep och som den dels fick kastad åt sig.
Så Jaga ställde sig på bakbenen, skrek som en krokodil och gick verkligen igång. När jag tog tag i halsbandet, för att inte tappa henne när hon kastade sig som en tok efter hunden, så bet hon efter mig. Överslagshandling.
Så pass mycket gick hon igång och när jag sen fick henne intill mig så jag kunde lugna henne så var det vår tur att gå in på banan haha.
Så det var en ganska okoncentrerad Jaga och en ganska nervös Amanda som klev in.
Redan vid Start började hon växla position, från Fot till Hit, vilket hon alltid gör när hon är övertaggad och går upp i stress. Det här med att lyssna på kommandon försvinner då...

Så trots våran otroligt dåliga start så är jag jätte glad över att hon var med mig så mycket som hon faktiskt var.
Inga kängruhopp när vi börjar gå, INGET bitande i armen när vi springer (dock så springer jag ju väldigt stillsamt och lugnt) och att vi fick en nosning när vi vänder 360 grader åt höger gör mig ingenting.

Läggande fick vi beröm för av domaren, hennes följsamhet och bakdelskontroll när vi vänder helt om vänster är jätte fin.
Slalomen gillar jag, jag gillar hennes attityd i den, det är kul att hon plockade fram attityden även på tävling och inte bara på träning :)
Tyska svängen, när vi vänder åt olika håll är klockren, hon var jätte tight och med i svängen.

Sen börjar hon tappa fokus.
När jag då ska sätta henne och sen gå runt henne så lyssnar hon inte på mitt kommando utan lägger sig, hoppstår och sätter sig, ungefär i samma veva haha. Och jag tyckte inte det var nödvändigt av mig att rätta till hennes otroligt snea sättande för då hade vi aldrig kommit därifrån.
Så högersvängen efter är kaos eftersom jag tappat henne totoalt.

Därefter svänger vi upp mot publiken, och vem står inte vid staketet om inte hunden som hon gick igång på.
Så jag ANTAR att det är därför hon tappar fokus vid skylten när jag ska ta upp henne framför mig och sen få henne runt mig, för jag säger Hit när vi kommer till skylten men då stannar hon, då ger jag kommandot och visar med handen.
Och det är då hon brukar börja flippa lite och hoppa efter handen men hon gjorde det snyggt tycker jag.

Därefter kommer vi till spiralen och jag gillar den ända tills jag tappar henne vid kon nr 2, då kom vi även för långt ifrån skylten vilket gav oss avdrag. Annars är jag nöjd med det momentet.
Svänga höger var ju som sagt inga problem och därefter kommer skylten jag nog är mest nöjd med, förutom slalomen, för dagen. 270grader åt vänster. Jag älskar hennes bakdelskontroll där!

Men därefter vänder vi upp mot publiken igen och står ungefär framför hunden hon gick igång på.
Så sista momentet gjorde hon JÄTTE sent och lyssnade verkligen inte alls på mina kommandon haha.
Jag blev ganska frustrerad där, innan jag fattade varför hon fastnade, och försök att få med en hund som du tappat när du är irriterad haha.
Inte plätt lätt.

Jag var inte alls på topp efter tävlingen för det kändes som pannkaka och jag funderade lite på varför i hela friden jag tränar hund haha, men vi fick beröm av en okänd tjej som tyckte det var så himla trevligt och kul att se att Jaga var så himla glad och framåt under banan.
Och när hon hörde att hon var 10 månader så menade hon på att hon var imponerad över Jaga för hennes ålder.
Jag tog åt mig, i 10 sekunder haha.

Vid prisutdelningen frågade domaren hur gammal Jaga var och när hon fick veta hennes ålder så sa hon ungefär samma sak, att med åldern och erfarenheten kommer hon bli jätte fin.
Sen fick vi höra av hon som sköter in och utsläppet till banan att hon tyckte Jaga var JÄTTE trevlig.
Så nu i efterhand kanske jag ska lyssna på alla människor runt omkring mig haha.

Något jag inte kan sluta skratta åt

På jobbet fick vi ett mail, där stog det att vi skulle köpa in nya dyra headset till de med Iphone.
Dock är dessa headset dyra så vi skulle fylla i Ja eller Nej om vi behövde ett eller ej, och det var i första hand till för de som inte behövde en fast telefon, typ som säljarna och liknande.
Det stog även att de inte var trådlösa utan det är ju då en sladd till.
Jag svarade ju Nej eftersom jag inte ens äger en Iphone och eftersom jag har en fast telefon.
Däremot så svarade M Ja.
Han är säljare och är ju då i behov av ett riktigt bra headset.

Han fick sitt idag.
Jag höll på att dö av skratt när jag fick en bild på hur han har sitt headset på sig.
Ni vet när man ska flyga flygplan och man kan få köpa headset till filmen de visar, för 20 kr?
Headsetet ser ungefär ut som de hörlurarna, fast med en pinne att tala i, som dessutom står rätt ut från örat.
Det är alltså ingen smidig hörsnäcka utan du slänger på dig något i stil med detta, som du då kopplar till din mobil.Till denna fick M med en påse.
En påse att förvara headsetet i när det inte används.
Så tänk er detta scenario;
Kundbesök.
M står hela tiden med en tygpåse i handen med något i, de diskuterar helhetslösning och priser när det ringer i Ms mobil och han måste svara.
Han börjar då rota i sin lilla tygpåse och fiskar sen upp detta headset, där den 1m långa sladden är helt intrasslad och ihopknuten. Han måste då snabbt försöka trassla upp sladden, alternativt släppa ena änden och hoppas på att det snurrar upp sig, innan han kan få på sig headsetet och svara, och samtidigt se ut att sitta i en kundtjänst för SOS alarm.

Jag höll på att dö av skratt.
Det gjorde inte han.

amandalundwall

Herregud, det är typ bara hund här.

RSS 2.0