Hör hur någon piper, länge, och när jag ti...

img_4742 (MMS)

Hör hur någon piper, länge, och när jag till slut vänder mig om så sitter piplisan såhär, och bara väntar på bus.

Nosdutt på stjärten

Jag och Jaga brukar kampa med hennes koppel ute ibland. Oftast är det så att hon drar bakåt och jag, med ryggen mot henne, försöker gå framåt.
Vi har jätte kul.
Nu har Jaga kommit på ytterligare ett moment i vår lek.
När jag går med ryggen mot henne så hoppar hon istället framåt och gör en ganska hård nosdutt rakt på min stjärt och hoppar sen bakåt.
Känns lite sådär, vad ska folk tro att jag lär min hund?

Fina bästa tros.

Idag fyller trosan. 5 år.
Det här är andra födelsedagen vi får fira utan henne. Fast vi firar ju inte, vi är bara ledsna.
Och inte tänker jag åka till kyrkogården detta år heller.
Jag vill inte gå dit. Fast jag känner att jag kanske borde.

Det är OFTA jag tänker på hur Trosans eksem och allergier skulle vara om jag hade henne idag.
Nu efter instruktörsutbildningen, när man lärt sig så otroligt mycket mer, så inser jag i efterhand hur mycket mer stress Trosan hade, än vad jag såg då. Jag visste såklart att hon var lättstressad och efter att vi hade hennes mamma hos oss i x antal veckor så insåg jag också att Trosan redan föddes under stressade former.
En tik som är stressad under sin dräktighet påverkar sina valpar med sin stress.
Trosans mamma var 100 resor värre, och jag tyckte att trosan var pipig. Men hon var ingenting jämfört med sin mamma.
Det jag skulle komma fram till var iaf att jag nu i efterhand vet att långtidsstress leder till sjukdomar till slut, tex eksem och allergier.
Om jag visste det jag visste idag så hade vi kanske fått ordning på hennes allergier. Jag hade kunnat jobba med hennes stress på ett helt annat sätt, med en helt annan kunskap.
Och nu i efterhand, tonsillit.
Varför tänkte jag aldrig på att kolla upp det?Och jag ska avsluta detta inlägg med att skriva en jätte elak sak.
Om det inte hade slutat som det gjorde med Trosan så hade jag aldrig haft Jaga.
Och just Jaga har verkligen allt jag vill ha i en hund, hon är verkligen helt underbar.
Så samtidigt som jag saknar Trosan så är jag ändå glad över hur allting blev efter hennes död.

Jag messade min kusin linus och frågade va...

Jag messade min kusin linus och frågade vad han ska ha på sig imorgon, samtidigt som jag skrattade åt att jag redan nu har börjat fundera på min klädsel. Till svar fick jag en bild på linus iklädd det han ska ha på sig imorgon! Omg han är så tjejig

Om ni undrar vilken färg på skinnet jag har..

Xena

Okej det här är lite internt men det är ändå roligt så jag ska försöka förklara det för er.
Pratade med en vän för några dagar sen, H, och i slutet av samtalet säger jag "asså säg till om jag kan hjälpa till på något sätt. Fan vad jag lät som Xena krigarprinsessan" och det hade vi ganska kul åt eftersom att jag verkligen är så långt ifrån en krigarprinsessa som möjligt.

Igår var jag hos H och vi hade på en film samtidigt som vi snackade skit. H skulle iväg en snabbis så jag satt kvar själv och tittade på filmen.
Plötsligt hör jag hur någon kastar sten på fönstret och jag blir svin nojig. Halvsmyger fram till fönstret, river ner datorn i samma veva så att sladden till tvn dras ut och hela lgh blir totalt kolsvart.
Öppnar fönstret, kastar ner nyckeln till H, försöker få i sladden i tvn utan att lyckas och sätter mig sen i soffan - i kolsvart mörker.
H kommer in och jag säger direkt "asså sladden åkte ur tvn hehe så det blev svart..." varpå H börjar skratta och säger "Har du suttit såhär hela tiden?". Jag svarar att det hände i samband med att H kastade stenen på fönstret och han svarar "Du blir så jävla nojig för en sten på fönstret så du river ner hela datorn i golvet så allting går sönder och du kallar dig själv för Xena".
Det var så klockrent, sen skrattade vi åt samma sak i typ fem minuter.

Eh? Tack för sällskapet eller

img_4733 (MMS)

Eh? Tack för sällskapet eller

Idag på kursen skulle vi gasa upp hundarna...

img_4730 (MMS)

Idag på kursen skulle vi gasa upp hundarna riktigt mkt för att sen gå några skyltar och ser hur hundarna blir. Vi kom fram till att jaga inte ska gasas upp för då bits hon Hahaha

Den här kvällen är den roligaste kvällen p...

Den här kvällen är den roligaste kvällen på länge. Allt ifrån att Jag blev en födelsedagspresent till en helt okänd person, från en annan helt okänd person till att Sebastian skulle ha hand om mitt kort och bjöd alla vi var ute med på varsin öl, och betalade med just mitt kort. Plus att vi dansat hela kvällen. Helt underbart.

Fika hos pappa. Pappa hade en kaka i hande...

img_4709 (MMS)

Fika hos pappa. Pappa hade en kaka i handen, jaga smög runt honom och på en sekund hade hon hoppat rakt upp i luften, tagit kakan ur handen utan att nudda den, och sprang iväg och åt upp den. På en sekund.

Skatter i skogen. Denna gång hittade jaga ...

img_4706 (MMS)

Skatter i skogen. Denna gång hittade jaga föremål vi inte hittade sist, så det blev bonus idag.

Igår skrattade jag så mycket att jag inte ...

Igår skrattade jag så mycket att jag inte fick luft när jag sa att jesus flyttade på stenen efter att han dött, och begav dig till macken. Väl där mötte han de tre vise männen sin gav honom en varsin gåva som han skulle ha användning av i livet - en snus, en mjölk och en mosbricka. HAHAHAHAHA

Roligast igår; - "amanda tänk så fick du g...

Roligast igår; - "amanda tänk så fick du gifta dig med cesar millan!" - "nej alltså det skulle inte funka för vi ser ganska olika på hund, det skulle inte gå ihop sig. Vi skulle vara oense och ha diskussioner." - "Hahaha du har redan tänkt på hur det skulle ha varit!"

amandalundwall

Herregud, det är typ bara hund här.

RSS 2.0