Skadad bagis

Igår var vi till Redog i Västerås för en genomkoll av Jaga.
För några veckors sen, kanske typ 1 månad sen, tyckte jag att Jaga var ojämt musklad i bakbenen när vi cyklade.
Jag klämde och kände och hon reagerade inte. Hon sprang runt normalt och hon har inte visat något.
Jag tyckte också att hon rörde sig lite lite annorlunda men jag kunde inte sätta fingret på det och jag var osäker på om jag såg fel pga att jag var orolig över musklerna.
Så jag slutade cykla med henne och sen bokade jag in en tid hos Redog men då drog hon av sig toppen på klon så jag fick omboka besök så igår blev det äntligen av.
 
Stefan såg direkt när vi skrittade och travade att det var något på höger bak.
Han kände igenom henne och tyckte att hon var väldigt fin i ryggen, hade torra fina leder och var väldigt bra i både hull och muskler.
Sen gick han till tassarna och där reagerade hon kraftigt på tå 3 och 4 på höger bak.
Han knöt ihop dom och sträckte ut och då skrek hon till.
 
Han sa att han såg när hon gick att hon inte rullar över i steget på höger bak utan hon lyfter upp foten och sätter ner den platt, som en pingvin typ,samt att hon vid tempoväxlingarn lyfter h. ben onormalt högt (fast det är väldigt lite och man ser det knappt om man inte är utbildad) innan hon kommer i ett bra tempo för att kunna gå sin pingvingång. Och det är detta som jag sett men som jag inte kunnat sätta fingret på.
 
Dock så har hon inte ont när hon står eller när hon rör sig, därav att hon inte visat något, tack vare att hon är så välmusklad som hon är.
Så jag behöver inte ha dåligt samvete för hon har inte haft ont i normala situationer.
 
Så han tror att hon antingen har en inflammation i senan, och då sätts hon på meicin och sen ett återbesök.
Eller så har hon en senskadad (ny? eller gammal? Om gammal, är den då läkt?) och då ska hon i så fall på rehab och sättas på medicin och sen på återbesök.
Eller så har hon en skada i sesambenet och det är benet runt senan. Är den skadad så att benet blir för trångt för senan så får dom ont. Då är det också rehab och medicin och sen ett återbesök.
 
Vi har bokat in en röntgen hos dom i nästa vecka.
Han sa att prognosen är god och det var bra att jag kom in just nu eftersom det inte är "så allvaligt ännu".
Jag fick inga restriktioner på hur hon ska motioneras innnan röntgen så jag har skickat iväg ett mail som jag väntar svar på.
 
Just nu känner jag mig både frustrerad och ledsen.
När Jaga gick på dagis så började hon reagera när man torkde tassarna. (morrade som i "lägg av då" och inte "AJ SOM FAN!")
När hon sen inte vart där på ett tag så slutade hon reagera när vi torkade tassarna och jag tänkte direkt att dom på dagis vart hårdhänta med henne och att hon då vill "skrämmas" eftersom hon inte visade att det egentligen gjorde ont utan mer "sluta pilla på mig".
 
Stefan sa också det igår, när hon började morra som i "lägg av då" att "det här är bara hennes attityd. det är mkt hund att hantera och har hon sen dåliga erfarenheter av veterinärer som klämmer så är det hennes sätt att säga åt oss att sluta pilla på henne".
Och jag håller med honom för det var sån skillnad på morr när han tog på henne där hon inte hade ont och när han tog där hon hade ont, då visade hon tänder och hon lät som en rottis, annars lät hon mer som.. en bil som gasar haha.

Så ev är detta en gammal senskada som förmodligen läkt ihop.
Vi får se i nästa vecka.
 


Kommentarer
Becca

Jag gillar Stefan, honom litar jag på och han är duktig med hundarna. Stackars Jaga, håller tummarna att hon är kry snart igen!

2014-04-03 @ 20:24:58
URL: http://beccalundgren.bloggplatsen.se/
Petra, Skurk och Lo

Åh bloggar ni också! Vad roligt, kom in hit via en annan länk. Nu måste vi lägga till er :D Hoppas allt blir bra med Jagas tår snart!!

2014-04-05 @ 21:42:46
URL: http://etthundansliv.wordpress.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

amandalundwall

Herregud, det är typ bara hund här.

RSS 2.0